Ga naar Content

Snelle voorsprong Ajax houdt geen stand tegen RB Leipzig

Ajax heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen RB Leipzig. De wedstrijd in de Untersberg-Arena in het Oostenrijkse Grödig eindigde in 1-1. 

De Ajacieden juichen na de snelle openingstreffer van Dusan Tadic - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden om stil te staan bij het overlijden van Ajax-jeugdspeler Noah Gesser (16) en zijn broer bij een auto-ongeluk. Daarnaast droegen de Ajacieden rouwbanden.

Ajax trad met de beoogde basiself aan tegen een sterk RB Leipzig. De Amsterdammers kwamen na vier minuten op voorsprong via aanvoerder Dusan Tadic. Na een steekpass van Noussair Mazraoui kon de Serviër simpel uithalen: 1-0.

Bekijk hieronder de goal van Tadic.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de eerste helft kreeg oud-Groningen spits Alexander Sørloth nog een grote kans, uit een voorzet van Nordi Mukiele kopte de Noor over. Leipzig kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Christopher Nkunku: 1-1. De Fransman omspeelde Maarten Stekelenburg en kon vervolgens simpel binnentikken.

Bekijk hieronder de gelijkmaker van Leipzig.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hierna wist Ajax geen kans meer af te dwingen tegen de Duitsers. Het trainingskamp in Oostenrijk wordt dus afgesloten met een gelijkspel tegen Leipzig. Komende woensdag speelt Ajax de laatste oefenwedstrijd tegen Leeds United. Over precies een week begint het seizoen tegen PSV met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui (Baas/49), Timber (Magallán/77), Martínez (Schuurs/46), Tagliafico (Rensch/46); Gravenberch (Taylor/62), Blind (Ekkelenkamp/62), Klaassen (Neres/46); Berghuis (Martha/62), Haller (Jensen/46), Tadić 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]