Start van hoofdcontent

NAARDEN

nl

Gesprongen waterleiding zet straat blank in Naarden, auto kukelt in sinkhole

31 juli 2021, 17.21 uur · Aangepast 31 juli 2021, 17.53 uur · Door Jouri Bakker

Een gesprongen waterleiding heeft vanmiddag een deel van de Cort van der Lindenlaan in Naarden blank gezet. Een auto die in de straat stond geparkeerd is gedeeltelijk in een sinkhole gevallen.  

Waterleiding gesprongen in Naarden, auto kukelt in sinkhole - Foto: NH Nieuws

Een woordvoerder van de brandweer Gooi en Vechtstreek laat weten dat een bewoner van de straat alarm sloeg toen hij water tussen de stoeptegels zag doorkomen. Omdat de stoep eigendom is van de gemeente, kwam die als eerste ter plaatse. 

Na aankomst bleek dat het water bijna bij woningen in de straat naar binnen stroomde, en werd ook de brandweer opgeroepen. Die constateerde dat er sprake was van een kapotte waterleiding. Waterleidingbedrijf PWN is ter plaatse om het lek te herstellen. "En omdat bewoners gas ruiken, is ook Liander ter plaatse", aldus de woordvoerder. 

Tekst gaat door onder video

Auto valt in sinkhole in Naarden - NH Nieuws

Ter hoogte van het lek heeft water - dat met veel kracht uit de leiding spuit - zand weggespoeld, waardoor de grond instabiel is geworden en een sinkhole is ontstaan. Exact op die plek stond een auto geparkeerd, die gedeeltelijk in de sinkhole is gevallen. "Een berger zal de auto uit het gat halen", aldus de woordvoerder. 

Een woordvoerder van PWN laat weten dat het om een alledaagse lekkage gaat, die momenteel wordt gerepareerd "Maar dat er een auto in een sinkhole valt, dat gebeurt niet vaak."  Gevolgen voor de watervoorziening heeft het lek niet: bij alle huishoudens in de buurt komt water uit de kraan, garandeert het bedrijf. 

Gesprongen waterleiding zet straat blank in Naarden - Foto: NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]