Ga naar Content

Noord-Hollandse judoka's Grol en Tsjakadoea grijpen naast brons

Judoka's Henk Grol uit Haarlem en Tornike Tsjakadoea uit Amstelveen verloren in de olympische landenwedstrijd van Duitsland en grepen naast brons. De Duitsers waren met 4-2 te sterk in de strijd om de medaille. Voor Grol was het de laatste wedstrijd uit zijn carrière als judoka. 

Judoka Henk Grol baalt na het mislopen van de bronzen medaille op zijn laatste Spelen - Foto: Orange Pictures/ Yannick Verhoeven

Sanne van Dijke versloeg Giovanna Scoccimarro met ippon, waarna Noël van 't End en Guusje Steenhuis tegen een nederlaag aanliepen. Hierna was het de beurt aan judoka Henk Grol. 

Grol won, in zijn laatste partij als judoka, met ippon van Karl-Richard Frey en bracht de spanning terug: 2-2. Hij won eerder brons op de Spelen in Beijing (2008) en Londen (2012) en drie keer zilver op een WK (2009, 2010, 2013).

Bekijk hieronder het interview van Grol na afloop van zijn laatste judowedstrijd.

Sanne Verhagen verloor met een golden score (verlenging in het judo), waarna Tornike Tsjakadoea verslagen werd en Duitsland brons pakte. In de halve finale was Frankrijk veel te sterk voor de Nederlandse judoka's.

Grol nam Nederland bij de hand in de achtste finales tegen Oezbekistan (na twee verloren partijen won hij in de beslissingswedstrijd wel van Bekmoerod Oltibojev na tijdstraffen) en Brazilië (zorgde Grol ook voor het beslissende punt). 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]