Ga naar Content

Stille tocht voor Tanja Groen op dag van verdwijning, ode aan inzet Peter R. De Vries

Op de dag dat Tanja Groen 28 jaar geleden verdween, is er een stille tocht in het centrum van Maastricht. De tocht, die op 31 augustus gelopen wordt, zal in het teken staan van de verdwijning van de studente uit Schagen. Ook zal de tocht een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor deze zaak. Een maand voor zijn dood werkte hij nog hard om de waarheid boven tafel te krijgen. 

Foto: NH Nieuws

De tocht is een initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip. Zij laten weten dat Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, hun steun voor het initiatief hebben uitgesproken, schrijft 1Limburg. De stille tocht start om 19.00 uur op de Markt in Maastricht en eindigt op het Vrijthof.

De studentenvereniging zegt het belangrijk te vinden de zoektocht naar de vermiste student te steunen. "Jaarlijks staan wij stil bij haar verdwijning en denken we aan Tanja, maar ook aan haar familie en vrienden, die sinds die dag in augustus 1993 in onzekerheid moeten leven", schrijft de vereniging. "Dit jaar gaan we haar op een bijzondere manier herdenken."

Wens van Peter R. de Vries

De studentenvereniging heeft Peter R. de Vries op 5 juli bezocht, een dag voordat hij werd neergeschoten op de Lange Leidse Dwarsstraat. Volgens de vereniging werd er toen al gesproken over een stille tocht. "Ontzettend fijne en goede bespreking gehad met het bestuur", twitterde de misdaadjournalist na het gesprek. 

"Een dag na onze bespreking is er een aanslag gepleegd op het leven van Peter R. de Vries, waarna hij is komen te overlijden", zegt Tanne Nevels, de voorzitter van de studentenvereniging tegen 1Limburg. "Stichting De Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan."

Stichting De Gouden Tip 

Stichting De Gouden Tip zamelt geld in voor de gouden tip in de zaak rond de vermissing van Tanja Groen. De toen 18-jarige studente verdween in 1993 spoorloos nadat ze naar een feestje van haar studentenvereniging in Maastricht was geweest. Peter R. de Vries maakte op 23 juni op een persconferentie bekend dat hij 1 miljoen euro wilde inzamelen. Na de dood van de journalist is het streefbedrag opgehaald. Het extra ingezamelde bedrag gaat naar andere zaken waarvoor een gouden tip nodig is.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]