Ga naar Content

Arno Kamminga wint opnieuw zilver op Olympische Spelen

Arno Kamminga heeft zijn tweede medaille op de Olympische Spelen gewonnen. De Amsterdammer tikte op de 200 meter schoolslag aan in 2.07,01, wat goed was voor een zilveren plak.

Arno Kamminga sleept zijn tweede medaille in de wacht - Foto: Giorgio Scala/Orange Pictures

Lange tijd zwom Kamminga aan kop in de race en lag halverwege zelfs twee seconden voor op het schema van het wereldrecord (2.06,12). In de laatste fase verloor Kamminga echter zijn snelheid en zag Izaac Stubblety-Cook voorbij snellen. De Australiër was een klasse apart en snelde in 2.06,38 naar de overwinning. De Fin Matti Mattsson pakte brons in 2.07,13.

Klein verschil

"Ik wist dat het in deze finale zo dicht bij elkaar zou zitten, het verschil tussen goud en de achtste plaats is heel klein. Eén of twee foutjes en je ligt er uit. Ik wist dat ik mijn eigen raceplan moest volgen, gebruik maken van mijn makkelijke snelheid en het goede zwemmen dat ik kan. Dat is mijn kracht”, vertelde Kamminga na zijn race.

"Mijn longen begonnen te branden, het voelde alsof er allemaal messen in mijn spieren werden gestoken"

zwemmer arno kamminga

In de fik

"De pijn werd tijdens de race extreem, maar die voel ik nu niet meer. Mijn longen begonnen te branden, het voelde alsof er allemaal messen in mijn spieren werden gestoken, alsof ze in de fik stonden", probeert Kamminga het gevoel te omschrijven. "Pijn is één ding, maar het is dan de kunst om toch met je techniek bezig te zijn, om goed te blijven zwemmen. Dat is het allermoeilijkste. Alsof iemand je onwijs staat af te leiden en je dan toch super geconcentreerd moet blijven. Ik heb het geweldig gedaan, want ik ga met twee zilveren plakken naar huis.”

Eerder werd Kamminga ook tweede op de Olympische Spelen. Op de 100 meter schoolslag moest hij alleen Adam Peaty voor zich dulden.

Kamminga komt in Tokio nog een keer in actie: op de 4x100 meter wisselslag gemengd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]