Ga naar Content

AZ wint oefenduel tegen 'Nederlands getint' OFI Kreta

AZ heeft vanmiddag een oefenduel tegen het Griekse OFI Kreta met 2-0 gewonnen. Het duel werd gespeeld op het amateurcomplex van vv Dirkshorn. OFI Kreta speelt in Griekenland op het hoogste niveau en beschikt over een paar 'oude bekenden' uit de eredivisie. 

AZ speelt laatste oefenduel in Dirkshorn tegen een Nederlands getint OFI Kreta - NH Nieuws

Bij OFI Kreta stonden namelijk drie Nederlandsers op het veld. Middenvelder Jonathan de Guzmán en centrumspitsen Luc Castaignos en Mike van Duinen. Ook Boy Waterman speelt voor het Griekse team, maar die deed niet mee wegens een blessure. 

Bij AZ ontbraken ook veel basisspelers. Internationals Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Marco Bizot keken vanaf de zijkant toe, maar ook Fredrik Midtsjø, Jordy Clasie, Bruno Martins Indi en Pantelis Hatzidiakos waren er niet bij. Myron Boadu zat wel op de bank maar werd op de bank gehouden wegens transferzaken.  De aanvaller werd afgelopen week met zijn zaakwaarnemer gefotografeerd bij het Franse OGC Nice. 

Tekst gaat verder onder video

AZ-trainer Jansen hoopt nog altijd dat Koopmeiners blijft: "Hij is nog niet weg" - NH Nieuws

Maar de Alkmaarders gingen wel goed van start. Na 8 minuten maakt Albert Gudmundsson de 1-0 na een goede steekbal van Mohammed Taabouni. Verder was het een slordige eerste helft, al was AZ wel de betere partij.

Tweede helft

De tweede helft kwam AZ tot iets betere kansen, maar in de afwerking bleven de mannen van Pascal Jansen slordig. Na een klein uur spelen maakte verdediger Jorn Berkhout de 2-0. Na een kort genomen corner schoot hij de bal bij de tweede paal binnen. 

Tekst gaat verder onder video

Tijdelijke AZ-aanvoerder Tijjani Reijnders wil wat meer een 'eikel' worden op het veld - NH Nieuws

Real Sociedad en Torino

Aankomende zaterdag om 17.00 uur speelt AZ het één na laatste oefenduel van de voorbereiding tegen het Spaanse Real Sociedad. Ruim een week later - op zondag 8 augustus - wordt er voor de laatste keer geoefend tegen het Italiaanse Torino. Beide wedstrijden worden in het eigen AZ-stadion gespeeld en zijn toegankelijk voor publiek. Op zaterdag 14 augustus speelt AZ haar eerste competitiewedstrijd op bezoek bij RKC Waalwijk. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]