Ga naar Content

Van Udinese naar Schalke, Thomas Ouwejan droomt van de Bundesliga

De eerste competitiewedstrijd voor Thomas Ouwejan zit er bij Schalke 04 alweer op. De verdediger uit Heiloo speelde afgelopen weekend de hele wedstrijd mee, maar zag dat tegenstander HSV won met 3-1. Ondanks de valse start heeft Ouwejan het naar zijn zin in de Tweede Bundesliga. "Dit is een geweldig avontuur en mijn ambitie is om uiteindelijk in de Bundesliga te voetballen."

Foto:

"Zwaarste voorbereiding ooit", vertelt Thomas Ouwejan over de telefoon aan NH Sport. De verdediger die nog onder contract staat bij AZ speelde vorig seizoen bij het Italiaanse Udinese en wordt nu gehuurd door Schalke. "Het is een enorm grote club met een fantastisch stadion. En ik droomde altijd van twee competities: de Serie A en de Bundesliga."

Udinese

"Vorig seizoen heb ik enorm veel geleerd. Zo heb ik tegen grote clubs als Juventus, Inter en Napoli gespeeld. Toen ik daar kwam, stond ik in de basis, maar vervolgens kreeg ik corona en raakte ik mijn plek kwijt." Ouwejan speelde vijftien wedstrijden voor de Noord-Italianen. "Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en de club wilde ook met me door. Verder spreek ik nu Italiaans en heb ik ook stappen gemaakt als mens. Er komt immers een hoop op je af als voetballer en de druk is groot. Daardoor ben ik mentaal een stuk sterker geworden."

"Heb er een goed gevoel aan overgehouden en de club wilde ook met me door"

Thomas Ouwejan

"Nu in Duitsland is het wel even schakelen wat betreft het leven buiten het voetbal", vertelt de 24-jarige linkspoot. "In Italië was het heerlijk om op een terrasje koffie te drinken in het zonnetje. Dat is hier wel anders.  Ik heb nu wel m'n eigen appartement in Gelsenkirchen. En het voordeel is dat Heiloo maar twee uur rijden is."

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Toekomst

Waar Ouwejan volgend seizoen speelt weet hij nog niet. De 24-jarige linksback verlengde afgelopen zomer zijn contract bij AZ, maar zijn huidige club Schalke heeft wel een optie tot koop bedwongen. Het liefst speelt Ouwejan met Die Königsblauen op het hoogste Duitse niveau. En of Ouwejan ooit nog terugkeert bij AZ laat de Heilooër in het midden. "Dat weet je nooit, wellicht tegen het einde van mijn carrière."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]