Ga naar Content

Jamile Samuel meldt zich af voor 100 meter op Spelen

Jamile Samuel zal op de Olympische Spelen niet in actie komen op de 100 meter sprint. De Amsterdamse atlete zal zich richten op de 200 meter en de 4x100 estafette.

Jamile Samuel bereidt zich voor op de Spelen - Foto: Orange Pictures 75

Het is onduidelijk waarom Samuel zich heeft afgemeld voor de 100 meter. De reden is ook onbekend bij de Atletiekunie. Samuel kampte de afgelopen tijd niet met blessures en liep al haar wedstrijden in de voorbereiding. Een woordvoerder van de Atletiekunie zegt dat het mogelijk met de focus voor de 200 meter en de 4x100 meter te maken heeft.

Op Instagram gaat Samuel in op de beslissing om zich af te melden voor de 100 meter. "Ik en mijn team hebben besloten dat het beter is om te focussen op de 200 meter en 4x100 meter estafette. Ik heb in het begin van het seizoen een paar kleine blessures gehad en mijn achillespees vond het tijd om weer ververlend te doen. Maar ik wordt iedere dag fitter. Ik heb vrede met de beslissing en ik voel me gezegend dat ik mee kan doen aan de Spelen."

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

200 meter en estafette

De eerste ronde van de 200 meter is maandagnacht om 03.38 uur. De estafette loopt Samuel samen met Dafne Schippers Marije van Hunenstijnen Nadine Visser. De kwalificatie voor de finale staat woensdag 5 augustus om 03.00 uur op het programma. De finale is twee dagen later. Schippers meldde zich eerder vandaag ook al af voor de 100 meter.

Begin dit jaar liep Samuel naar het brons op de EK indoor. Tijdens de NK atletiek in Breda pakte de atlete van Phanos haar vijfde Nederlandse titel op de 200 meter.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]