Ga naar Content

Nat sportevenement trekt jongeren uit isolatie: "Echt de behoefte om iemand te ontmoeten"

Zwarte wolken trekken samen boven de Veerplas in Haarlem, soms is in de verte al een donderslag te horen. Toch zijn drie jongeren bezig met het opzetten van een tent en het klaarzetten van meerdere spellen. Vandaag is het sportevenement IJsbrekers, dat door middel van bewegen en spellen jongeren met elkaar in contact brengt.

Sportevenement - NH Nieuws

Het is volgens de organisatoren Mila Zijp en Fleur van Riet hard nodig dat jongeren weer in contact komen met anderen. "We moeten dit soort dingen weer kunnen doen", zegt Fleur. "Dit is echt een fase in je leven dat je veel nieuwe vrienden wil maken en dat was ontzettend moeilijk tijdens corona. Het is dus ontzettend fijn dat het weer kan."

Slecht weer 

"Fleur en ik hadden echt de behoefte om andere mensen te ontmoeten en daarom besloten we om dit sportevenement te organiseren", zegt Mila. "Het is alleen wel jammer dat het zulk slecht weer is, maar we maken er gewoon het beste van."

"Je speelt dit al van jongs af aan, het is geweldig om te winnen”

Huub

Op het programma staat onder andere spikebal (een spel waarbij je een bal heen en weer speelt via een soort trampoline) yoga op een sup, frisbeeën en boter-kaas-en-eieren. Tot tevredenheid van deelnemer Jort, die de regen heeft getrotseerd en op het sportevenement is afgekomen. "Als dit soort dingen weer vaker kunnen, kan je echt fysiek afspreken. Dat kan niet online."

Fabelachtig

Bij het spel boter-kaas-en-eieren loopt Huub met een grote glimlach rond. Hij heeft net een potje gewonnen. "Het is fabelachtig dat je dit spel op deze manier kunt winnen. Je speelt dit al van jongs af aan en het is geweldig om drie op een rij te krijgen. Waanzinnig."

Huub heeft zelf iets minder last gehad van corona, zijn werk ging gewoon nog door en hij heeft met vrienden kunnen afspreken. Maar hij snapt wel dat sommigen het lastig hebben gehad. "Je kon met corona toch weinig kanten op, dus het is goed dat dit nu is georganiseerd."

Biertje 

Langzaam trekken de wolken weg en laat de zon zich zelfs zien. "Zo is het echt een leuke dag. En als alles er op zit, wordt er misschien ook nog wel een biertje gedronken", lacht Fleur. "We moeten even kijken hoe het loopt."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]