Ga naar Content

Hockeymannen winnen moeizaam van zwak Canada

De Nederlandse hockeymannen hebben voor de tweede keer gewonnen op de Olympische Spelen in Tokyo. Dinsdagmiddag won de ploeg van bondscoach Max Caldas met 4-2 van Canada. De beslissing viel pas vlak voor tijd en kwam van de stick van Amsterdam-speler Mirco Pruyser.

Foto: Pro Shots / Action Images

Het spel van Nederland was ook tegen Canada niet best. Toch kwam Oranje wel op een 2-0 voorsprong via Billy Bakker (speler Amsterdam) en Thierry Brinkman (speler Bloemendaal). Nog in het eerste kwart maakten de Canadezen de aansluitingstreffer.

Solo

Opvallend is dat Nederland in Japan nog geen enkele treffer scoorder uit de twaalf strafcorners. Ook tegen het matige Canada lukte dat niet. Wel was er een mooi moment voor Joep de Mol, hij zette zijn team elf minuten voor tijd op een 3-1 voorsprong. Via een Canadese treffer en het slotakkoord van Pruyser heeft Nederland nog een vrij goede uitgangspositie in de poule. Van de zes ploegen gaan er immers vier door naar de kwartfinales.

Nederland won eerder ook moeizaam van Zuid-Afrika (5-3) en verloor de openingswedstrijd van België (1-3). Donderdag speelt Oranje het vierde groepsduel tegen Groot-Brittannië.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]