Ga naar Content

Judoka Frank de Wit uitgeschakeld in achtste finale op Spelen

De achtste finales betekenen het eindpunt op de Olympische Spelen voor Frank de Wit. De judoka uit Heemskerk verloor in de klasse -81 kilo van de Duitser Dominic Ressel.

Frank de Wit (witte pak) op de Olympische Spelen - Foto: Pro Shots / Action Images

De partij ging tot en met het einde gelijk op. Een golden score (verlenging) moest de beslissing brengen in Tokio. De Wit werd door de Duitser op de grond gelegd, maar belandde op zijn billen. De videoscheidsrechter besloot na het bekijken van de beelden echter toch een score (waza-ari) te geven. Daardoor ging Ressel er met de zege vandoor.

Als nummer vijf van de wereld was De Wit op voorhand een serieuze kandidaat voor een medaille. In de eerste ronde was de Heemskerker nog veel te sterk voor Peniamina Percival, de nummer 217 van de wereld. Na een minuut maakte De Wit al korte metten met zijn tegenstander.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]