Haarlem

NL
V

GGD Kennemerland sluit vaccinatielocaties vanaf volgende maand

26 juli 2021, 16.59 uur · Aangepast 26 juli 2021, 17.19 uur · Door Jelle Dijkstra

De GGD begint volgende maand met het afbouwen van de vaccinatiecentra in de regio Kennemerland. Dat bevestigt de GGD na berichtgeving in huis-aan-huiskrant Rodi.

Vaccinatielocatie op parkeerplaats P0 op De Bazaar in Beverwijk - NH Nieuws / Fred Segaar

Als eerste worden de locaties in Beverwijk en Uitgeest gesloten. Halverwege augustus wordt daar de laatste prik gezet. Daarna volgt eind september het vaccinatiecentrum bij de Kennemer Sporthal in Haarlem. 

De locaties in IJmuiden en bij Schiphol blijven langer open. Uiteindelijk zullen ook daar de deuren sluiten: respectievelijk medio oktober en eind dit jaar.

Piek bereikt 

Volgens GGD-directeur Bert van de Velden is de sluiting logisch, want inmiddels de vaccinatiepiek bereikt. "Prikten we een paar weken terug nog meer dan 50.000 per week, nu ligt dat op ruim 30.000. Daarna valt het terug naar circa 8.000 per week", zegt Van de Velden. "Dat wil nog niet zeggen dat we er zijn, want er zijn nog steeds mensen die zich niet hebben laten vaccineren."

De GGD wil gerichter gaan vaccineren, bijvoorbeeld in wijken waar de vaccinatiegraad laag is. Hiervoor gaan mobiele vaccinatieteams en pop-up-locaties ingezet worden. 

Dubbel gevoel

Volgens de GGD gaat de sluiting gepaard met een 'dubbel gevoel'. Zo is men aan de ene kant blij dat de klus erop zit, maar aan de andere kant betekent het dat er voor het personeel een nieuwe plek moet worden gevonden.

Het personeel dat in dienst was van de GGD wordt elders in de organisatie ingezet. Maar de groep die is ingezet via een uitzendbureau zal op een andere manier aan nieuw werk moeten komen. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie