Ga naar Content

Ravage na illegaal feest in Hoofddorp: honderden ballonnen en afgezaagde takken

Het is een ongekende puinhoop in een uitlaatgebied in Park21. Na een illegaal feest van afgelopen weekend is de grond bezaaid met ballonnen, plastic flessen, bierblikken en versiering. Buurtbewoners zijn woest en hebben er geen woorden voor. 

Ravage na illegaal feest in Hoofddorp - NH Nieuws

"Dat je zo'n natuurgebied zo om zeep wil helpen en het ook gewoon laat liggen, ik hoop dat ze zich melden om het op te ruimen", vertelt buurtbewoner Nikkie Elfers.

Mieke Zijlstra loopt dagelijks in het gebied en ontdekte de rotzooi zondagochtend. Ze vertelt dat ze op het pad al wc-papier en ballonnen tegenkwam: "Ik zag op een gegeven moment een lint hangen en allemaal flessen liggen. Er hingen twee doeken en de grond was bezaaid met honderden ballonnen. Wat een teringzooi."

'Een enorme chaos'

Op beelden van Snapchat is te zien dat de feestgangers hun best doen wat van de rommel op te ruimen. Maar dat is een schijntje met wat er achter is gelaten. Ook burgemeester Marianne Schuurmans schrok toen ze de beelden zag.

"Het was een enorme chaos en puinhoop en dit kunnen we niet accepteren. We zullen hier de komende tijd vaker surveilleren, maar we kunnen niet overal aanwezig zijn. We zijn nu aan het onderzoeken of we nog kunnen achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is. Dat onderzoek loopt", aldus Schuurmans. 

Haarlemmermeer als feestlocatie

Behalve dit feest lijkt Haarlemmermeer sowieso een gewilde regio voor de organisatoren van illegale feesten. Tijdens de eerste en tweede lockdown worden verschillende feesten opgerold. Zo worden tijdens de jaarwisseling 120 feestgangers betrapt in een fabrieksgebouw in Hoofddorp, werden honderden mensen gesnapt bij een illegaal feest in het Haarlemmermeerse bos en werd ook onder een viaduct gefeest.

De politie is afgelopen zaterdag niet op het feest afgekomen. Er zijn dus geen aanhoudingen verricht.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook