Ga naar Content

Agent aangereden door dronken autobestuurder tijdens vlucht

Een 31-jarige Haarlemmer heeft gisteren in de Haarlemse wijk Schalkwijk een politieagent aangereden met een auto. Dat deed de man terwijl hij onder invloed was van alcohol en voor de politie probeerde te vluchten. 

Foto: Politie

Eerder op de dag was het rijbewijs van de man al ingenomen voor rijden onder invloed. Toch kroop hij weer achter het stuur. 

Dat viel op, want de politie kreeg een belletje over auto met opvallend rijgedrag in Schalkwijk. Niet veel later zagen ze de man en de auto op de Weldam, waar hij bezig was een lekke band te vervangen. 

Na aankomst van de politie stopte hij de reparatie, sprong hij in de auto en reed hij vol gas weg. Hierbij raakte hij de agent. Die zette samen met een andere agent de achtervolging in. Een paar straten verderop zagen ze vervolgens opnieuw de auto staan, maar zonder de bestuurder. 

Pijnlijke knie

Toch kon de man niet ontsnappen. Dankzij tips van voorbijgangers werden ze naar de automobilist geleid, waarop hij - na een stoeipartij in de bosjes - alsnog kon worden aangehouden. Na een alcoholcontrole op het bureau bleek de man nog steeds te veel alcohol in zijn bloed te hebben. 

De agent raakte overigens niet ernstig gewond: de politie spreekt slechts van een 'pijnlijke knie'. Toch wordt de zaak zeer serieus genomen. "Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd", aldus de politie. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie