Amsterdam

NL
V

Slachtoffer steekpartij Amsterdam Centrum was bekende Braziliaanse dansleraar: "Door malloten vermoord"

25 juli 2021, 20.00 uur
Door Stefan Bunschoten · Foto: Beeld: Victor Reinier Photography

De man die vorig weekend om het leven kwam bij een steekpartij op de Rozengracht in het centrum van Amsterdam, is de in Brazilië geboren Marcos Coelho (45). Hij was een bekend figuur in de Braziliaanse gemeenschap in Amsterdam. 

Coelho was professioneel danser en gaf ook les. Dansen was voor hem "a way of life." Hij groeide op in de Braziliaanse stad Belo Horizonte, ruim 400 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro en woonde zo'n 20 jaar in Nederland. 

"Het was een warme persoonlijkheid met zachte energie, hij was hartstikke goed in wat hij deed, het lesgeven", vertelt Janine Keijzer, die zelf ook danslessen geeft en met Coelho heeft samengewerkt. Ze reageert geschokt op het nieuws. 

Een Braziliaanse kapper die in Amsterdam werkt, erkent dat beeld: "Ik kwam hem vaak tegen op feestjes. Hij was heel bekend." Op sociale media wordt de Braziliaan omschreven als "grappig" en "een geweldige danser". 

Quote

"Vreedzaam opgegroeid in Brazilië. Door malloten onbeschrijflijk laf vermoord in Amsterdam"

familie marcos coelho

Familie en dierbaren hebben bloemen neergelegd vlakbij de plek waar Coelho vorig weekend werd neergestoken. Aan een boom hangt een briefje van zijn familie. "Vreedzaam opgegroeid in Brazilië. Door malloten onbeschrijflijk laf vermoord in Amsterdam. Nederland, waar gaan we heen?" 

Verdriet en verbazing over dood Marcos Coelho - NH Nieuws

De aanleiding van de dodelijke steekpartij is niet bekend. Coelho zou volgens omstanders in een auto hebben gezeten en er zou mogelijk een verkeersruzie zijn ontstaan. Op een foto is een cabrio met open dak te zien op de plek van de steekpartij. Het slachoffer had zelf ook een cabrio. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek naar de steekpartij nog loopt. Daaruit moet blijken of een verkeersruzie inderdaad de aanleiding is geweest.

Twee verdachten nog vast 

Na de steek- en vechtpartij werden drie verdachten opgepakt, van wie één ook gewond was. Op dit moment zitten twee van de drie verdachten nog vast, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 

Coelho's dierbaren zijn dit weekend bij elkaar gekomen in het Westerpark om hem te herdenken. In de Braziliaanse stad Coronel Fabriciano, waar Marcos Coelho geboren is, zouden veel inwoners geschokt zijn door zijn dood, schrijven Braziliaanse media. De familie zou daar ook bekend zijn. 

Bovenstaande foto's van Marcos Coelho zijn gemaakt door fotograaf Victor Reinier. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]