Ga naar Content

Karlsson, Boadu en Reijnders bezorgen AZ oefenzege op Panathinaikos

In het oefenduel met Panathinaikos op het trainingscomplex in Wijdewormer heeft AZ zondagmiddag met 3-0 gewonnen. Jesper Karlsson, Myron Boadu en Tijjani Reijnders maakten de doelpunten.

Pascal Jansen: "Verdedigend hebben we een goede stap gemaakt" - NH Nieuws

Karlsson, die vandaag 23 jaar is geworden, opende na twaalf minuten de score tegen de nummer vijf van Griekenland. De linksbuiten volleerde knap raak met zijn hak. Na rust leek de Griek Pantelis Hatzidiakos te scoren, maar hij schoot van dichtbij tegen de keeper aan.

Toch nam AZ in de slotfase nog afstand van Panathinaikos. Myron Boadu beluisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt. Na een combinatie met de eveneens ingevallen Vangelis Pavlidis scoorde de spits van de Alkmaarders. Tijjani Reijnders bepaalde de eindstand snel daarna op 3-0 met een afstandsschot.

Tekst loopt verder onder de video

Dani de Wit snapt dat teamgenoten bezig zijn met een transfer - NH Nieuws

Woensdag oefent AZ achter gesloten deuren tegen een Griekse ploeg. OFI Kreta is dan de tegenstander in Dirkshorn.

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Hatzidiakos (Beukema/77), Martins Indi, Oosting; Clasie, Reijnders, Evjen (Pavlidis/62); Gudmundsson (Aboukhlal/62), De Wit (Boadu/62), Karlsson (Poku/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]