Ajax en Bayern München delen 'de punten' in vermakelijk oefenduel

Ajax heeft vanmiddag een vermakelijk oefenduel op bezoek bij Bayern München met 2-2 gelijkgespeeld. Doelpuntenmakers voor de Amsterdammers waren Zakaria Labyad en Victor Jensen.

Ajax viert de 0-1 van Zakaria Labyad - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax trad met een sterke formatie aan bij de regerend kampioen van Duitsland. Alleen Antony (Olympische Spelen),  Tagliafico en Martinez (beide net terug van de Copa América) en Klaassen (sluit later aan) ontbraken in de wedstrijdselectie. Daley Blind zat wel weer bij de wedstrijdselectie maar startte vanaf de bank. Net als nieuwkomer en EK-ganger Steven Berghuis.

Spektakel in de eerste helft

De wedstrijd werd geopend door Ajax-speler Labyad nadat Bayern-keeper Ulreich de bal in de voeten van Tadic schoot. Waarna de Ajax-aanvoerder Haller in scoringspositie stelde. Haller zag de bal voor zijn voeten ontfutseld worden waardoor Labyad gemakkelijk kon binnenschieten.

De eerste grote kans voor Bayern München kwam na ruim een half uur spelen nadat Bayern-spits Choupo-Moting de diepte in werd gestuurd. Maar Ajax-keeper Pasveer had de diepe bal doorzien en onderschepte de bal voor zijn voeten.

Vijf minuten voor rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Bayern profiteerde gretig na klungelig uitverdedigen van Ajax-verdediger Timber en schoot via Choupo-Moting de 1-1 binnen.

Joshua Zirkzee

De grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg en kwam van de Nederlander Joshua Zirkzee. De 20-jarige middenvelder startte in de basis bij Bayern München en kon dat vlak voor rust bekronen met een doelpunt. Hij wilde de bal over de doellijn dribbelen maar had Ajax-verdediger Schuurs over het hoofd gezien. Hij wist de bal net voor de doellijn te keren en zorgde daarmee voor een gelijke ruststand van 1-1.

Tekst gaat verder onder tweet

Vliegende start

Bayern München schoot in de tweede helft uit de startblokken. Via een corner kopte centrale verdediger Upamecano op de lat en omdat Ajax de bal niet weg wist te krijgen kopte zijn collega centrale verdediger Nianzou een paar seconden later alsnog raak: 2-1.

Het antwoord van Ajax liet echter maar twee minuten op zich wachten. Een vrije trap vanaf de linkerkant belandde voor de voeten van de Deen Victor Jensen en hij schoot hard raak: 2-2. Ajax bleef daarna de bovenliggende partij maar kon dat niet omzetten in een doelpunt. Daarmee bleef het duel steken op een 2-2 gelijkspel.