Samenvatting: Telstar verliest oefenduel tegen De Graafschap

Telstar heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen De Graafschap verloren. Ted van de Pavert en Joey Konings scoorden in de eerste helft namens de Superboeren. Na de rust was het Rashaan Fernandes die scoorde voor Telstar en de eindstand op 1-2 bracht.

Samenvatting: De Graafschap - Telstar - NH Sport

Telstar is tot en met dinsdag op trainingskamp in de Achterhoek en speelde de wedstrijd tussen de zware trainingen door. De Witte Leeuwen maakten in de eerste helft een tamme indruk en konden weinig druk zetten op het doel van De Graafschap.

Na negen minuten opende de ploeg uit Doetinchem eenvoudig de score door een treffer van Ted van de Pavert. Weer negen minuten later bracht Joey Konings de Graafschap vanaf elf meter op 2-0. Yassine Zakir ging opzichtig in de fout tegen Hicham Acheffay waardoor de bal op de penaltystip belandde.

Telstar kwam in de eerste helft welgeteld tot één mogelijkheid. Een poging van Cas Dijkstra wist De Graafschap-doelman Hidde Jurjus echter niet te verontrusten.

Na de rust kwamen er aan beide kanten nieuwe spelers in het veld en kreeg Telstar iets meer grip op het duel zonder echt dreigend te worden. Een bal op de lat leek het meest belangrijke wapenfeit te worden van Telstar, maar tien minuten voor tijd scoorde Rashaan Fernandes de aansluitingstreffer. Verder dan de 1-2 kwam Telstar uiteindelijk niet meer.

Telstar-trainer Andries Jonker na de wedstrijd tegen De Graafschao - NH Nieuws

Bij Telstar speelde Ronald Koeman jr. de gehele wedstrijd. De van TOP Oss overgekomen doelman maakte een goede indruk, al kon hij zich niet onderscheiden met belangrijke reddingen. Koeman zal het seizoen beginnen als tweede doelman achter Trevor Doornbusch.

De zoon van Barcelona-trainer Ronald Koeman moet dus op de trainingen laten zien dat hij eerste doelman is en hij is vastbesloten om de strijd met Doornbusch aan te gaan.

Tekst gaat verder onder reactie Ronald Koeman jr.