Ga naar Content

3x3-basketballers herpakken zich in tweede duel tegen Rusland

Na een nipte verliestpartij tegen Servië eerder vandaag hebben de 3x3-basketballers zich uitstekend herpakt tegen Rusland. In een spannend duel trok Nederland uiteindelijk aan het langste eind en sleepte een 18-15 overwinning uit het vuur.

Dimeo van der Horst in actie tegen Rusland - Foto: Pro Shots / Action Images

Lang ging het gelijk op en met nog een minuut op de klok stond er nog een 13-13 op het scorebord. Maar na onder andere een tweepunter van Amsterdammer Dimeo van der Horst liep Nederland uit naar een 16-13 voorsprong.

In de slotseconden wist Oranje nog twee vrije worpen te benutten via Amsterdammer Arvin Slagter en hij zorgde voor de eindstand van 18-15. Daarmee hebben de 3x3-basketballers hun eerste overwinning op de Olympische spelen geboekt.

Poule

Alle acht deelnemende landen zitten bij elkaar in een poule tijdens de Olympische Spelen. De twee slechtst presterende landen zullen direct naar huis gaan waarna de zes overgebleven landen zullen strijden om een finaleplek. Morgen speelt Nederland twee nieuwe wedstrijden tegen Japan en China.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]