Ga naar Content

KWF Hilversum stapt langzaam over van collectebus naar QR-code

“Sorry, ik heb geen kleingeld.” Deze zin zal binnenkort geen excuus meer zijn als je een collectant van de Hilversumse KWF voor de deur staat. De kankerstichting stapt namelijk grotendeels over op een QR-code in plaats van de rinkelende collectebus, zegt Mariëlle van den Biggelaar in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag. 

KWF-collectebus - Foto: KWF Hilversum

Vanaf september zullen de Hilversumse collectanten weer langs de deuren gaan, maar in plaats van de bus hebben ze nu een bordje met de QR-code. "Steeds minder mensen hebben contant geld in huis en er zijn ook steeds minder banken om het geld bij te storten. Eigenlijk werd het steeds onhandiger om met de bus te lopen", legt Van den Biggelaar uit. 

Thuiscollectanten

Daarnaast hoopt het KWF Hilversum dat mensen ook een zogenaamde thuiscollectant willen worden. Deze thuiscollectanten zijn volgens de stichting erg belangrijk. "Als je je aanmeld bij ons krijg je een eigen QR-code. Daarmee kan je berichten naar vrienden en familie sturen om te vragen voor een donatie." Daarmee hoeven de collectanten niet langs de deuren. 

KWF Hilversum stapt niet gelijk volledig over naar de QR-code. De collectanten die gehecht zijn aan de collectebus kunnen daar nog steeds gebruik van maken. "Maar op deze bus komt ook een QR-code te staan, dus kan je zowel cash geven als via QR betalen."

Luister het hele interview terug via deze link.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]