Alkmaar

NL
V

Man (19) aangehouden voor diefstal dankzij locatiegegevens van gestolen telefoon

24 juli 2021, 12.01 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Een 19-jarige Alkmaarder is vannacht aangehouden voor het beroven van een 17-jarige jongen in de buurt van de Amalia van Somsstraat in Alkmaar. De man achtervolgde de jongen op een scooter vanaf het station, bedreigde en beroofde hem. De politie kon de man later opsporen door de locatiegegevens van de telefoon die hij had gestolen. 

Politie

Het 17-jarige slachtoffer fietste rond 2.15 uur vanaf het station richting huis toen de verdachte op een scooter op hem af kwam rijden. De 19-jarige Alkmaarder bleef om het slachtoffer heen slingeren met zijn scooter. 

De jongen stapte van zijn fiets af en rende weg naar een flatgebouw. De verdachte reed op de scooter achter hem aan en liep daarna met het slachtoffer mee. Op de trap van de flat bedreigde hij de jongen en beroofde hem van zijn spullen. Vervolgens liep hij terug naar zijn scooter en ging ervandoor. 

Telefoon

Een taxichauffeur heeft het slachtoffer geholpen en belde de politie. De agenten konden de verdachte aanhouden in een woning op de Vincent van Goghlaan, door de locatiegegevens van de gestolen telefoon uit te lezen en de omschrijving van de man door het slachtoffer te gebruiken.

In het huis vond de politie de spullen van het slachtoffer en ook meerdere telefoons. Deze zijn in beslag genomen. De 19-jarige man is opgepakt.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]