Ga naar Content

Valse start voor Nederlandse hockeyers in Tokio

De Olympische Spelen zijn niet goed begonnen voor de Nederlandse hockeymannen. België was met 3-1 te sterk in het eerste groepsduel. Jeroen Hertzberger zette Oranje nog wel op voorsprong, maar snel daarna sloegen de Belgen drie keer toe.

Er volgen nog vier groepsduels voor Oranje - Foto: Pro Shots / Action Images

De nederlaag is niet onoverkomelijk, omdat de beste vier uit de poule van zes doorgaan naar de kwartfinales.

Het ging lang gelijk op tussen Nederland en België. Na 35 minuten zorgde Hertzberger voor de 1-0. De aanvaller had een mooie actie in huis op de achterlijn, waarna de bal in het dak van het doel verdween.

Drie snelle tegengoals

Tien minuten na die openingsgoal was het plots 1-3. Alexander Hendrickx benutte twee keer een strafcorner en hij mocht ook nog aanleggen voor een strafbal. Daar kwam Oranje niet meer van terug. In de slotfase kreeg aanvoerder Billy Bakker een opmerkelijke gele kaart. Het Nederlands team stond namelijk met een speler teveel in het veld.

Zuid-Afrika, Canada, Groot-Brittannië en Duitsland zijn de andere tegenstanders in de poule.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]