Ga naar Content

Badmintonster Selena Piek wint in dubbel, verliest mix met Robin Tabeling

Selena Piek uit Weesp heeft één partij gewonnen en één partij verloren op de openingsdag van het badmintontoernooi in Tokio. Samen met Cheryl Seinen won ze in het vrouwendubbelspel, maar met Robin Tabeling verloor ze in het gemengd dubbel.

Robin Tabeling en Selena Piek verloren in drie sets - Foto: Yannick Verhoeven/Orange Pictures

Met Amstelvener Tabeling verloor Piek van het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae Yu-jung. De eerste game werd knap gewonnen met 21-16. Daarna bleek de nummer zes van de wereld net iets sterker. De Zuid-Koreanen wonnen de tweede en derde set: 21-15 en 21-11.

Zondag zijn de Chinese wereldkampioenen Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong de tegenstanders. Adham Hatem Elgamal en Doha Hany uit Egypte spelen daarna nog tegen Piek/Tabeling. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales van de Olympische Spelen.

Vrouwendubbel

Samen met Seinen was Piek later op de dag wel succesvol. Na het verlies van de eerste game (16-21) bleek het Nederlandse koppel beter dan hun Canadese tegenstanders Rachel Honderich en Kristen Tsai. Met 21-14 en 21-15 trok Piek/Seinen de wedstrijd naar zich toe.

Het als derde geplaatste duo Wakana Nagahara en Mayu Matsumoto is de favoriet in de poule. Zij wonnen overtuigend in twee games van Doha Hany en Hadia Hosny uit Egypte. Ook bij de vrouwendubbel gaan de beste twee uit de poule naar de kwartfinales.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]