Ga naar Content

Schuur in Zuid-Scharwoude verwoest door brand

Een schuur aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude is vannacht compleet verwoest door een grote brand. De brand brak rond 1.50 uur uit. Meerdere woningen moesten worden ontruimd. Bij de brand is niemand gewond geraakt. 

Foto: GLOCALmedia/Ramon Vegelien

Het ging om een schuur die achter een winkel stond. Om de brand te kunnen blussen moest de schuur met een sloopkraan uit elkaar worden gehaald. "De schuur is in de vlammen opgegaan", laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten. 

De brandweer had de brand rond 4.15 uur onder controle. Het nablussen duurde nog een aantal uur. Rond 8.00 uur vertrok de laatste brandweerwagen.

Woningen ontruimd

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ging het om een 'zeer grote brand' en kwam er veel rook vrij. De brandweer vreesde dat de brand over zou slaan naar andere nabijgelegen schuren en woningen, maar dit is niet gebeurd. Inmiddels kan iedereen weer terug naar huis.

Door de brand zijn er roetdeeltjes en andere stukjes van de zonnepanelen van de schuur op ongeveer 100 meter rondom het gebouw neergedaald. Dit wordt nu opgeruimd door een veegwagen. 

Foto: GLOCALmedia/Ramon Vegelien

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.