Ga naar Content

Schager buurt hangt vlag halfstok voor Peter R. de Vries en familie Tanja Groen

Op de dag van de uitvaart van Peter R. de Vries hangen in Schagen de vlaggen halfstok in de Thorbeckestraat. Als eerbetoon aan de vorige week overleden misdaadjournalist, maar ook als steun voor de ouders van de vermiste Tanja Groen die in de straat wonen. Arie en Corrie Groen waren vandaag zelf aanwezig bij de uitvaart. 

Vlag halfstok in Schagen voor Peter R de Vries en de familie van de vermiste Tanja Groen - Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

"We willen ze toch een beetje steunen", zegt buurvrouw Tamara Leek die een vlag halfstok heeft hangen bij de voordeur. De buurtbewoners voelen zich toch wat machteloos in de hectische tijd waarin de familie Groen verkeert. "Je weet niet wat je moet doen. We hebben een kaartje gebracht en bloemen en houden twee dagen rouw met de vlag halfstok."

"Ze hebben het heel zwaar op dit moment," vertelt ook Petra van Duijn, een buurvrouw van de familie Groen. "De saamhorigheid is groot hier. We bieden Corrie en Arie een luisterend oor als ze er behoefte aan hebben."

Gouden Tip

Buurvrouw Tamara Leek maakt zich zorgen om de stichting Gouden Tip waarmee Peter R. de Vries hoopte op de gouden tip die lijdt naar de vindplaats van Tanja Groen. "Ik ben bang dat het zonder de gedreven leiding van Peter wegebt. Ik hoop gewoon voor Corrie en Arie dat ze een antwoord krijgen waar hun dochter is." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]