Ga naar Content

Hoorn biedt meer getroffen jongeren gratis kermismunten aan

De gemeente Hoorn deelt meer gratis kermismunten uit dan normaal. Behalve jongeren tot 18 jaar uit minimagezinnen, kunnen ook gezinnen die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire bij de belastingdienst of door de coronacrisis ze aanvragen.

De Hoornse kermis was vorig jaar op het Pelmolenpad, een afgesloten parkeerterrein. - Foto: NH Nieuws

Met deze munten kunnen ook jongeren die het niet kunnen betalen een bezoek brengen aan de Hoornse kermis tussen 7 en 15 augustus. "Alle kinderen in Hoorn moeten kunnen genieten van de kermis. Ook als er binnen het gezin minder geld is voor dit soort leuke extraatjes. Geen enkel kind moet het gevoel hebben dat de kermis onbereikbaar is. Iedereen hoort erbij, juist bij leuke dingen in onze stad", aldus wethouder Kholoud Al Mobayed. 

Meer jongeren kunnen aanvragen

Inwoners die een uitkering via Werksaam ontvangen, krijgen de vijf munten automatisch toegestuurd. Gezinnen met een laag inkomen kunnen die hier aanvragen. Dat geldt ook voor mensen die gebruik maken van een coronaregeling om inkomsten tijdelijk aan te vullen (Tozo of TONK). En nu dus ook slachtoffers van de toeslagenaffaire. Eerder deze maand bleek dat om 150 gevallen te gaan. 

Vanwege corona wordt de kermis dit jaar opnieuw georganiseerd op het Pelmolendpad. Daar kan het aantal bezoekers beter gemonitord kan worden, en ook de anderhalve meter afstand beter worden gehandhaafd. Evengoed zijn er nog wel zestig attracties te vinden. Of Lappendag, op 16 augustus, wel doorgaat is nog onduidelijk. Daarover moet nog een besluit worden genomen. 

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]