Sport

NL
V

AZ wint ruim in besloten oefenduel tegen ADO Den Haag

21 juli 2021, 17.39 uur · Door Tijmen Koelemeijer

AZ heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel tegen ADO Den Haag met 3-0 gewonnen. Op het trainingscomplex in Wijdewormer was Håkon Evjen tweemaal trefzeker en Zakaria Aboukhlal maakte de AZ-productie compleet.

Trainingscomplex van AZ in Wijdewormer - Pro Shots/Rob Romer

Na een klein halfuur kon AZ via een penalty de score openen maar Albert Gudmundsson miste vanaf elf meter. Ook daarna bleef AZ sterker en moest ADO-verdediger Tyrese Asante de 1-0 voorkomen door de bal van de lijn te halen. Karlsson kreeg vlak voor rust de grootste kans, toen hij na een pass van Mohamed Taabouni alleen op doelman Luuk Koopmans afging. De Zweed krulde de bal voorlangs.

Twee keer Evjen

In de tweede helft kwam AZ al snel op voorsprong. ADO verspeelde de bal en Håkon Evjen kon van een meter of vijf de 1-0 binnen schieten. Na een klein uur spelen tekende Evjen ook voor de 2-0. Maxim Gullit gaf de bal vanaf de linkerkant voor en de 21-jarige Noor rondde van zo'n elf meter af.

Het slotakkoord kwam van Zakaria Aboukhlal. De Marokkaans international dribbelde van de rechterflank naar binnen en haalde fantastisch uit. Via de binnenkant van de paal vloog de bal binnen: 3-0. Voor Aboukhlal had de middag nog mooier kunnen eindigen, maar een poeier van afstand ging op de onderkant van de lat.

Opstelling AZ:  Beau Reus; Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos (46. Jorn Berkhout), Timo Letschert, Maxim Gullit; Mohamed Taabouni, Peer Koopmeiners, Albert Gudmundsson (46. Dani de Wit (70. Tijjani Reijnders); Ernest Poku (60. Zakaria Aboukhlal), Myron Boadu (46. Vangelis Pavlidis), Jesper Karlsson (46. Håkon Evjen).

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]