Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Familie Sjeddy vol ongeloof: "Mijn broertje is vermoord, maar er wordt niemand gestraft"

21 juli 2021, 20.44 uur · Aangepast 21 juli 2021, 22.49 uur · Door Kimberley Luske

De familie van de doodgestoken Sjeddy Ibrahim (22) uit Haarlem-Oost is verbijsterd over het nieuws dat de straffen van de veroordeelden fors lager uitvallen in het hoger beroep. "Ik kan het eigenlijk nog niet geloven", zegt halfbroer Jeroen van Musscher.

Halbroer Sjeddy reageert op lagere straffen - NH Nieuws

Verbijsterd zijn ze nu het werkelijkheid is geworden, maar eigenlijk kwam de vrijspraak niet als een verrassing. "Ik had al een vermoeden dat ze vrijgesproken zouden worden", zegt Jeroen.

"Ricardo L. en Layminda van Z.  hebben een tijd vast gezeten voor poging tot doodslag en openbare geweldpleging tegen vrienden van Sjeddy. Maar er is nooit iemand gestraft voor het vermoorden van mijn broertje, omdat het volgens het Hof onduidelijk is wie de fatale messteek toebracht."

'Vrijspraak gaat te ver'

Ricardo L. en Layminda van Z. zijn, volgens Jeroen, vrijgesproken omdat er te weinig bewijs was. "Daar ben ik verschrikkelijk boos om. Wij hebben het boek nooit dicht kunnen doen, omdat de zaak nog niet afgesloten was. Al zouden ze nog maar één jaar moeten zitten, vrijspraak gaat echt te ver. Hoe moeten wij dit nu verwerken?"

Quote

"Mijn moeder is haar kind verloren en degene die daar verantwoordelijk voor is, ontspringt de dans"

Halfbroer Sjeddy

Jeroen laat weten dat zijn moeder het zwaar heeft. "Het is met geen pen te beschrijven hoe het voelt als een familielid op zo'n jonge leeftijd uit je leven wordt gerukt. Mijn moeder is haar kind verloren en degene die daar verantwoordelijk voor is, ontspringt de dans."

Vrijgesproken

Ricardo L., die ervan verdacht werd Sjeddy te hebben doodgestoken, is in hoger beroep vrijgesproken voor doodslag. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en zes maanden, voor onder meer poging tot doodslag. Volgens het Hof kon niet worden bewezen dat hij ook daadwerkelijk verantwoordelijk was voor de fatale messteek.

Eerder was de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien  jaar voor doodslag. Het OM had in hoger beroep negen jaar en vier maanden gevangenisstraf geëist.

Sjeddy was tijdens de jaarwisseling van 2015 op 2016 met vrienden op de Zomerkade toen hij  in een grote ruzie belandde. Hierbij werd hij met een mes in zijn borst gestoken. Hij overleed ter plekke, twee anderen raakten gewond.

'We kunnen niets meer doen'

Voor de familie houdt de zaak met het hoger beroep op. "Wij kunnen nu niets meer doen", zegt de halfbroer. "Zij gaan verder met hun leven, maar dat is voor ons onmogelijk. De enige troost die we hebben is dat de dader het voor altijd met zich mee zal dragen."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]