Sport

NL
V

Oranjevrouwen boeken monsterzege in eerste wedstrijd Olympische Spelen

21 juli 2021, 15.10 uur · Door Tijmen Koelemeijer

De Oranjevrouwen hebben de eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio met maar liefst 10-3 gewonnen tegen Zambia. Vivianne Miedema kende met vier doelpunten een fantastische middag.

Miedema maakt met een stiftje de 3-0 tegen Zambia - Pro Shots / Action Images

Nederland startte met Stefanie van der Gragt uit Heerhugowaard en geboren Amsterdamse Merel van Dongen in de basis. Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk. Na een kwartier spelen leidde Oranje al met een ruime 3-0 voorsprong via twee doelpunten van Vivianne Miedema en een doelpunt van Lieke Martens. 

De vrouwen uit Afrika kwamen door een fout van Sari van Veenendaal nog op 3-1, maar dat was niet genoeg om het Nederland lastig te maken. De Oranje Leeuwinnen waren oppermachtig en kwamen nog voor rust op een 6-1 voorsprong. 

Dubbele cijfers

In de tweede helft bleek Nederland wederom veel te sterk en liep het uit naar een 10-1 voorsprong. Ajax-speelster Victoria Pelova maakte als invaller de prestigieuze tiende treffer. Daarmee maakte zij haar eerste treffer in het  shirt van Oranje.

Ook Zambia kwam in de laatste tien minuten nog tweemaal tot scoren wat resulteerde in een bijzondere eindstand van 10-3. De volgende poulewedstrijd speelt Nederland zaterdag om 13.00 uur tegen Brazilië.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]