Alkmaar

NL
V

Erhan hoopt op steun burgemeester na verwoestende 'Bellobrand': "We hebben het zwaar"

21 juli 2021, 20.00 uur · Aangepast 21 juli 2021, 20.32 uur · Door Maaike Polder

De brand van vanmorgen vroeg heeft meerdere winkels aan het Plein in Bergen compleet in de as gelegd: naast de net opgeknapte snackbar Bello en het naastgelegen eethuis is ook kleermaker Erhan een groot deel van zijn spullen kwijt. "Het is een ravage. Verschrikkelijk", zegt hij over de plek in het centrum van het dorp waar al langer veel over te doen is.

Maaike Polder / NH Nieuws

Vanmorgen om 04.00 uur ontstond de brand in snackbar Bello. Snel daarna kregen Bergenaren een NL-Alert vanwege de grote rookwolken en de sterke lucht die vrijkwam. De brandweer moest twee panden slopen om het overslaande vuur tegen te houden.

Toch hebben bijna alle panden in het rijtje grote schade door water en rook. Ondernemer Erhan baalt flink. "We zijn al bijna twee jaar aan het vechten tegen de lockdown. Net nu we weer zijn begonnen overkomt ons dit", zegt hij.

Centrumplan Bergen

De afgelopen decennia was er sowieso al veel te doen over dit specifieke stuk van het centrum. De gemeente wil het al lange tijd herinrichten en presenteerde daarom het 'Centrumplan Bergen', maar bewoners konden zich in eerste instantie niet vinden in de plannen.

Na enkele aanpassingen ligt nmiddels voor een deel een concreet ontwerp klaar. Daarin staat onder meer dat de appartementen in de Bakemaflat naast de winkels worden gesloopt. Wat er met de winkels zou gebeuren is nog niet duidelijk.

"Daar gaan we de komende weken wel weer naar kijken. Eerst deze gebeurtenis: dit gaat je als ondernemer en omwonende niet in de koude kleren zitten", aldus Arend Jan van den Beld.

Bekijk hier het hele interview met Erhan, die vele klanten moet teleurstellen. 

Erhan hoopt op hulp van de gemeente - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]