Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Ook strenge veiligheidsmaatregelen in wijken rond Hilversums Mediapark

21 juli 2021, 12.02 uur · Door Sjoerd Stoop

Het veiligheidsrisicogebied om de veiligheid op het Hilversumse Mediapark te waarborgen na de terugkeer van televisieprogramma RTL Boulevard, is een stuk groter dan alleen het Mediapark zelf. Ook voor grote delen van Hilversum-Noord en villawijk Trompenberg gelden strengere veiligheidsregels. Dat maakt de gemeente bekend.

Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Het Mediapark werd een week geleden voor langere tijd aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat er strenge maatregelen worden genomen is vanwege de dreiging  rondom RTL Boulevard. Na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries twee weken geleden en de bedreigingen aan het adres van RTL Boulevard het weekend daarna, heeft het televisieprogramma besloten om voorlopig uit te zenden vanaf een extra beveiligde locatie op het Mediapark. Dat blijft naar verwachting voorlopig ook zo.  

De maatregelen rondom het veiligheidsrisicogebied geven de politie extra handvatten om de veiligheid op het Mediapark te garanderen: zo mag er preventief gefouilleerd worden en mogen zelfs bij de geringste twijfel auto's worden doorzocht.

Het Mediapark en omgeving op de kaart:

Groter gebied

Naast het Mediapark wordt nu dus ook de ruime omgeving van het park aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waaronder een groot deel van de twee naastgelegen woonwijken. Voor Hilversum-Noord geldt het voor het hele gebied tot aan de Erfgooiersstraat, Kupstraat en de Snelliuslaan, voor Trompenberg voor het stuk tussen het Mediapark en de Jacobus Pennweg, Trompenbergerweg en de Bussumergrintweg. 

Dat betekent dat de politie ook daar eventueel mensen kan aanspreken, kan fouilleren en auto's kan doorzoeken. De maatregelen gelden vooralsnog tot half augustus.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]