Sport

NL
V

Telstar komt in oefenduel na rust op stoom en verslaat Quick Boys

20 juli 2021, 21.00 uur · Aangepast 20 juli 2021, 22.55 uur · Door Frank van der Meijden

Telstar heeft dinsdagavond het oefenduel tegen Quick Boys met 1-3 gewonnen. De ploeg van Andries Jonker kwam voor rust maar moeilijk tot kansen, maar na de onderbreking werd het verschil gemaakt. Namens Telstar waren Delvechio Blackson, Rein Smit en Özgür Aktas trefzeker. 

Yassine Zakir duelleert namens Telstar met Kevin van Kippersluis van Quick Boys - Wim Wobbes/Orange Pictures

Dat Quick Boys de tegenstander zou zijn werd pas een dag van tevoren bekend gemaakt. Oorspronkelijk zou er tegen Heracles Almelo worden gespeeld, maar de eredivisieploeg trok zich terug vanwege te veel blessures in de selectie. 

In de eerste helft in Katwijk was Telstar de bovenliggende partij tegen tweede divisionist Quick Boys. Middenvelder Tom Overtoom was namens de ploeg van Andries Jonker de gevaarlijkste man met een aantal goede acties. Bij de Katwijkers lieten oud-FC Volendammers Kevin van Kippersluis en Kay Tejan zich zien door het doel van Trevor Doornbusch onder vuur te nemen. Desondanks zochten beide ploegen zonder te scoren de kleedkamer op voor de rust.

Verschil gemaakt na rust

Na de onderbreking kwam Telstar al snel op voorsprong. Delvechio Blackson, die deze zomer overkwam van Almere City, maakte na een voorzet van Cas Dijkstra de openingstreffer. Vlak daarna verdubbelde de van sc Heerenveen overgekomen Rein Smit op aangeven van Glynor Plet de score: 0-2.

Tien minuten voor tijd deed Quick Boys nog wat terug. Uit een corner kopte Levi van Duijn de bal in het Telstar-doel. Nog geen minuut later was de voorsprong van twee doelpunten alweer hersteld. Özgür Aktas, die op proef is bij de Witte Leeuwen, zette met het hoofd de 1-3 eindstand op het scorebord. 

Aanstaande zaterdag speelt Telstar de volgende wedstrijd in de oefencampagne. Tegenstander is dan mede-eerstedivisionist De Graafschap. De aftrap in Doetinchem is om 14.00 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]