Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Ludieke oproep van Jill Holterman resulteert in upgrade naar businessclass

20 juli 2021, 18.45 uur · Door Frank van der Meijden

Dankzij een onschuldig bericht op Twitter vliegt marathonloopster Jill Holterman aankomende week businessclass naar Tokio. De atlete uit Egmond stuurde een bericht naar vliegtuigmaatschappij KLM met het verzoek voor een upgrade om zo uitgerust aan de Olympische Spelen te beginnen. 

"Hé, KLM. Willen jullie mij wellicht een upgrade naar business class sponsoren voor de vlucht naar Tokyo? Kleinere kans op corona, snellere jetlagverwerking en uitgerust het vliegtuig uit. Zou het graag zelf boeken, maar 800 euro voor een enkele reis is wel erg veel", stuurde de 29-jarige Holterman naar KLM. De vliegtuigmaatschappij kon het verzoek niet direct inwilligen, waarna haar volgers op sociale media een crowdfundingsactie begonnen.

De kracht van sociale media

Binnen een paar uur was het benodigde bedrag opgehaald en dus zal Holterman deze week in businessclass naar Tokio afreizen. Zaterdag 7 augustus staat de marathon bij de vrouwen op het programma.

Bekijk hieronder de conversatie tussen KLM, Holterman en haar volgers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]