Haarlem

NL
V

Nieuw lokkertje: niet dansen, maar sjansen met Janssen

20 juli 2021, 10.15 uur · Aangepast 20 juli 2021, 13.05 uur · Door Geja Sikma

Om meer mensen over te halen om zich te laten prikken, zet de GGD een nieuwe troef in: 'Sjansen met Janssen'. Na een vaccinatie in het Kennemer Sportcenter in Haarlem kan je je aanmelden voor een blind date in de wachtruimte. Tijdens het kwartiertje wachten op eventuele medische bijwerkingen, ontmoet je dan misschien wel de ware liefde. 

Pxhere / bewerking NH Nieuws

Na de officiële openingstijden van de vaccinatielocatie wordt de wachtruimte van 17.30 tot 19.30 uur omgetoverd tot een romantische plek. "Het wordt een beetje een bistro-achtige plek", vertelt woordvoerder Harm Goustra van de GGD Kennemerland aan NH Radio. "En we zorgen dat de mensen een alcoholvrij drankje krijgen."

Geïnteresseerden moeten zich wel van tevoren aanmelden. Er zijn voor zo'n 200 mensen vaccins beschikbaar deze avond. De eerste aanmeldingen stromen al binnen, laat Goustra weten. 

Niet alleen de bijwerkingen worden tijdens de blind date gemonitord. GGD Kennemerland houdt ook een oogje in het zeil over de voortgang in de liefde. Als er een tweede date volgt, krijgt het prille stel twee weken na vaccinatie een presentje. 

"Voor veel mensen zonder partner, is de coronaperiode extra zwaar geweest. Het doel van het evenement ‘Sjansen met Janssen’ is dan ook om volwassenen die dat leuk vinden, in staat te stellen om elkaar op een laagdrempelige en coronaveilige afstand te ontmoeten", stelt de GGD. "Tegelijkertijd geeft het hen een extra mogelijkheid om een vaccinatie te komen halen."

Dansen met Janssen

De slogan van de actie van GGD Kennemerland - Sjansen met Janssen - is een afgeleide van de mislukte campagne 'Dansen met Janssen'. Minister Hugo de Jonge deed tijdens een persconferentie deze uitspraak in de hoop hiermee  jongeren over de streep te halen zich te laten vaccineren, waarna ze direct het nachtleven in konden duiken.

In de praktijk heeft dat hoogstwaarschijnlijk geleid tot meer besmettingen, omdat je na een prik met het vaccin Janssen nog niet direct beschermd bent tegen het coronavirus.

Woorvoerder Groustra van de GGD Kennemerland vindt het wel jammer dat deze 'nare nasmaak' aan dit soort activiteiten zijn gaan kleven. Maar hij vindt dat met het evenement 'Sjansen met Janssen' wel op een verantwoorde wijze een bijdrage aan de gezondheid wordt gegeven."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]