Ga naar Content

De Zomertoer is begonnen: "Fijn om dicht bij de mensen te zijn"

Vanmorgen was het dan eindelijk zo ver: de Zomertoer is begonnen! Twee weken lang reist NH Radiopresentatrice June Hoogcarspel door de provincie. Elke dag wordt een nieuwe camping bezocht om het gesprek met luisteraars aan te gaan. En dat zorgde vanmorgen voor flink wat zenuwen: "De eerste dag is altijd spannend. Je weet nooit of de verbindingen goed lopen, en of de gasten allemaal komen", aldus June. 

Vanmorgen werd camping Vliegenbos in Amsterdam-Noord als eerste camping in de toer aangedaan. Te gast was onder andere hoogleraar neuropsychologie en bedenker van het Ommetje Erik Scherder. Hij benadrukte nog maar eens hoe belangrijk het is om actief te blijven. 

"Ik heb al 45 minuten gefietst om hier te komen. En dan gaan we straks ook nog een ommetje maken met z'n allen. Het is dus weer een heerlijk actieve dag!", vertelt hij. 

Blozen 

Na de wandeling staat een Italiaanse maaltijd voor de wandelaars klaar en kan er worden teruggekeken op een geslaagde eerste uitzending van de Zomertoer. "Ik kreeg net complimenten van een vrouw en dan moet ik gewoon blozen", vertelt June. "Hoe fijn is het om dicht bij de mensen te zijn. En dat in coronatijd."

Deze zomer trekt June Hoogcarspel dwars door de provincie om 10 verschillende campings te bezoeken. Lees hier verder.