Alkmaar

NL
V

Dementerende Gerda (74) nog niet gevonden, zoekgebied uitgebreid

19 juli 2021, 21.00 uur · Aangepast 20 juli 2021, 10.19 uur · Door Maaike Polder

De 74-jarige Gerda Mooij uit Bergen is, ondanks de grote zoekactie vandaag, nog niet gevonden. Ze raakte gistermiddag vermist tijdens een fietstochtje met haar man Piet. Daarop sloeg hij alarm en is er met zo'n tachtig mensen naar haar gezocht, onder meer in het duingebied richting de zee. Zojuist is bekend geworden dat het zoekgebied is uitgebreid naar de omgeving Castricum en Uitgeest. 

De politie, veteranen, boswachters en buren rukten massaal uit voor de vermiste vrouw, van wie sinds gisteren 15.00 uur geen spoor te bekennen is. Mensen wordt nog steeds gevraagd naar haar uit te kijken. 

Omdat Gerda dementerende is en volgens buren ook hallucinaties heeft, zijn er grote zorgen om haar vermissing. Buurvrouw Renee Bakker laat aan NH Nieuws weten dat ook Gerda's man Piet zich geen raad weet. "Ik ben nu bij hem en hij zegt: ik snap er niks van. Het is een heel naar gevoel."

Inmiddels is er dus nog een Burgernetmelding uitgezonden, waarin mensen in de omgeving van Castricum en Uitgeest wordt gevraagd uit te kijken naar de vrouw, met grijs kort haar, een bril en ze droeg een lichte blouse en donkere, lange broek. 

Bekijk hieronder het interview dat we eerder vandaag hadden met Renee, die de hele dag heeft geholpen met zoeken, ook op dit moment zoekt ze nog naar haar buurvrouw, laat ze weten aan NH Nieuws.

Ze ging onder meer off road met haar mountainbike, om te kijken of de vrouw misschien ergens van het fietspad was afgeraakt. 

De zoekactie naar Gerda heeft nog niets opgeleverd - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]