Ga naar Content

Handbalvrouwen Jong Oranje winnen EHF Championship

Het Nederlands vrouwenteam O-19 heeft zondag het EHF Championship gewonnen. In de finale werd Polen met 26-23 verslagen. 

Handbalvrouwen van Jong Oranje vieren de overwinning op Polen - Foto: Twitter Handbal Nederland

Na een snelle 4-0 voorsprong kwamen de Polen terug tot 6-3, waarna Nederland uitliep naar 9-5. Bij de rust was de stand 16-9 in het voordeel van Jong Oranje. Halverwege de tweede helft stond het 22-15, waarna Nederland nauwelijks meer in de problemen kwam: 26-23. 

De Noord-Hollandse Kim Molenaar (Breezand), Jessie van de Ruit (Purmerend) en Lisa Vlug (Langedijk) zaten in de selectie. Molenaar en Van de Ruit spelen tevens bij VOC Amsterdam, net als Pipy Wolfs, Jette van Ingen, Senna van Galen, Jalisha Loy en Britt Marschalkerweerd. Trainer Ricardo Clarijs heeft een verleden bij VOC.

Molenaar werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Daarnaast ging ze ook met de topscorerstitel naar huis. Marschalkerweerd werd bovendien uitgeroepen tot de beste verdedigster van het toernooi.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]