Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Meerdere steek- en schietincidenten in Amsterdam vannacht

18 juli 2021, 08.34 uur · Aangepast 18 juli 2021, 12.37 uur · Door Daphne Keislair & Redactie Amsterdam

Op meerdere plekken in Amsterdam waren er vannacht steek- en schietincidenten. Daarbij is een 45-jarige man bezweken aan zijn verwondingen, zo liet de politie vanmiddag weten. 

Foto's steekincident Rozengracht - Martin Damen

Westermarkt

Het eerste incident vond plaats op de Westermarkt, ter hoogte van de Westerkerk, rond 00:15 uur. Daar raakten bij een vechtpartij twee mannen gewond. Een van de mannen (45) raakte zwaargewond en werd op straat gereanimeerd. Hij is inmiddels overleden. 

Iets verderop, op de Keizersgracht ter hoogte van de Westerkerk, troffen agenten een 29-jarige man met verwondingen aan. Hij is aangehouden, net als de 45-jarige man, en naar het ziekenhuis overgebracht. Twee andere verdachten zijn ook opgepakt. Het gaat om een 34-jarige en een 35-jarige man. 

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. De traumahelikopter is uiteindelijk niet geland, omdat de ambulance al vertrok voordat er een geschikte landingsplek was gevonden in de buurt.

Volgens omstanders zat het zwaargewonde slachtoffer eerder in een auto en ging het mogelijk om een verkeersruzie. Personeel van het GVB was snel ter plaatse en heeft eerste hulp verleend.

Volgens de woordvoerder van de politie Amsterdam was het 'heel heftig vannacht'.  Mede doordat het rond dit tijdstip nog druk op straat was, noemde de woordvoerder het een 'pittig incident'.

Tekst loopt door onder de tweet

Wisseloord

Op Wisseloord in Amsterdam Zuid-Oost was er rond 2.00 uur een steekpartij waarbij ook schoten zijn gelost. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis. Hoe het met ze gaat is nog niet bekend. Er zijn nog geen mensen aangehouden. De politie doet nog onderzoek. 

Van der Pekstraat

In de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord werd rond 3.30 uur een woning beschoten. Hierover is nog weinig bekend. De politie doet onderzoek. 

Afgelopen week werd een woning beschoten op de Kievitstraat. De politie doet onderzoek of dit verband met elkaar heeft. 

Video schietincident Van der Pekstraat - Laurens Bosch - Nieuwsfoto.nl

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]