Ga naar Content

'Oudje' Daryl van Mieghem moet wennen aan nieuwe status bij FC Volendam

Nieuweling Daryl van Mieghem (31) scoorde vrijdagavond zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Volendam tegen Heracles Almelo. In het vissersdorp is hij één van de oudere spelers en daar moet hij een beetje aan wennen. "Er ligt voor mij een mooie taak om de jonge spelers dingen te leren. Je probeert ze te helpen waar je kan." 

Daryl van Mieghem vertelt over zijn eerste weken in Volendam - NH Nieuws

Van Mieghem voelt geen druk om de jonge jongens te helpen. "Ik vind het ook leuk om die gasten te helpen. Tot nu toe heb ik nog geen scheve gezichten gekregen als ik wat zei. Over het algemeen staan de meeste jongens er gewoon voor open om dingen te leren."

"Over het algemeen staan de meeste jongens er gewoon voor open om dingen te leren"

FC VOLENDAM-SPELER DARYL VAN MIEGHEM

De Amsterdammer speelde de afgelopen jaren bij De Graafschap in Doetinchem. Het bevalt Van Mieghem om dichter bij huis te voetballen. "Voorheen zat ik zeker een uur en twintig minuten heen en terug in de auto. Nu ben ik relatief snel thuis, dus dat is lekker en zorgt ervoor dat het thuis lekker loopt. Dan voetbal je automatisch ook lekkerder."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]