Ga naar Content

FC Volendam wint van eredivisionist Heracles

FC Volendam heeft de oefenwedstrijd tegen eredivisionist Heracles met 2-1 gewonnen. Van Mieghem en Deul wisten het net te vinden voor de Volendammers. Het is de tweede overwinning van Volendam op een eredivisieploeg tijdens de voorbereiding. Vorige week won de ploeg van Wim Jonk met 2-0 van PEC Zwolle.

samenvatting Volendam - Heracles - NH Nieuws

FC Volendam begon prima aan de wedstrijd door de  bezoekers vanaf het begin onder druk te zetten. Nieuwkomer Daryl van Mieghem opende in de 18e minuut de score. Hij werd de diepte in gestuurd en ronde keurig af. Op slag van rust maakte Boy Deul de tweede van de avond. Hij schoot van net buiten de zestien binnen. Bij FC Volendam ontbraken Kevin Visser en Derry John Murkin door blessures. Robert Muhren, Lequincio Zeefuik, Calvin Twigt en Dean James waren afwezig door ziekteverschijnselen.

Volendam trainer Wim Jonk vooral tevreden met het spel - NH Nieuws

"Het gaat er vooral om wat er binnen de lijnen gebeurt en hoe je tot de overwinning komt, dat is veel belangrijker dan de uitslag zelf"

Volendam trainer Wim Jonk

Tweede helft

Na rust wisselde trainer Wim Jonk behoorlijke door. Zo kwam onder andere de 16-jarige Jozhua Vertrouwd in het veld. Nieuwkomer Damon Mirani kreeg nog wel een kopkans die op de lat belande maar verder wist Volendam niet echt gevaarlijk meer te worden. In de 82e minuut werd het weer spannend. Heracles-spits Sinan Bakis strafte een verdedigingsfout van Volendam af. Na de treffer van de bezoekers werd er niet meer gescoord.

Daman Mirani speler FC Volendam - NH Nieuws

"We hebben gvandaag goede dingen zien maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn "

Volendam speler DAMON MIRANI

'Ode aan de bap'

Volendam presenteerde ook het nieuwe uitshirt, een zwart-roze combinatie met roze broek en zwart kousen. De grijze strepen op het shirt impliceren geluidsgolven en zijn daarmee een knipoog naar het rijke Volendamse muziekverleden en -heden. De bap (Volendams voor 'opa') is naast de buik ook terug te vinden in de nek, net als de welbekende kreet uit het clublied 'Strijden tot het laatste'. Volendam-trainer Wim Jonk is zeer te spreken over het nieuwe shirt maar ziet zijn mannen liever in het 'ander' Oranje spelen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]