Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

NOS-gebouw op Mediapark tijd afgesloten na 'verdachte situatie'

16 juli 2021, 13.57 uur · Aangepast 16 juli 2021, 17.07 uur · Door Sjoerd Stoop

De hoofdingang van het NOS-gebouw op het Hilversumse Mediapark is afgesloten vanwege een 'verdachte situatie'. De politie bevestigt een melding te hebben gehad, maar wil nog niets zeggen over de aard. Wel stelt de politie dat de dreiging komt van 'iemand die bij de politie bekend is' en dat dit niets heeft te maken met de bedreigingen aan het adres van RTL Boulevard deze week. 

Inter Visual Studio / Jan Peter Otto/ oude foto

Een omstander vertelt aan NH Nieuws dat er veel politieauto's op het Mediapark te zien zijn. Voor de deur van het NOS-gebouw staan ook zeker vier politieauto's geparkeerd, agenten zijn daar naar binnen gegaan. Er zou geen sprake zijn van paniek. 

De politie kan verder nog weinig vertellen over wat er precies aan de hand is, maar zegt wel dat de aanwezigheid van de politie 'uit voorzorg' is. Wel bevestigt de politie dat het niet gaat om een bommelding of iets dergelijks. "Maar meer dan dat het gaat om een verdachte situatie, kan ik nu niet zeggen", aldus een woordvoerder.

Een woordvoerder van de NOS bevestigt ook te weten waar de dreiging vandaan komt, zonder daar verder op in te willen gaan. De toegang van het NOS-gebouw blijft voorlopig wel afgesloten. De situatie onder het personeel zou rustig zijn, alle medewerkers zijn gewoon nog aan het werk. 

Veiligheidsmaatregelen

Het Hilversumse Mediapark is sinds deze week een veiligheidsrisicogebied. Er gelden extra veiligheidsmaatregelen vanwege de dreiging aan het adres van RTL Boulevard eerder deze week. Het programma zendt sinds deze week uit vanaf een beveiligde locatie op het Mediapark.

210716_NOSSTAND - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]