Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Toch geen Lichtjesavond Bergen: "Met deze besmettingscijfers niet verantwoord"

16 juli 2021, 11.21 uur · Aangepast 16 juli 2021, 18.30 uur · Door Anne Klijnstra

Lichtjesavond in Bergen op 4 augustus is officieel van de baan. De Bewonersvereniging Bergen Centrum, die de avond juist dit jaar met allerlei activiteiten weer op de kaart wilde zetten, ziet er na overleg met de gemeente van af. "Met de stijgende besmettingscijfers, ook in onze regio, is het onverantwoord", zegt voorzitter Jan Apotheker tegen NH Nieuws. "Het is echt balen."

NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Gisteravond heeft de bewonersvereniging de knoop doorgehakt, en besloten het evenement dat sinds 1926 traditioneel op de eerste woensdag van augustus wordt gehouden, te cancelen. Ook vorig jaar ging de 'verlichtingsavond' vanwege corona niet door.

Georganiseerde onderdelen vervallen

Van oudsher wordt Lichtjesavond trouwens niet officieel georganiseerd. Dit jaar wilde de bewonersvereniging de avond een 'boost' geven en had daarom voor het eerst wél activiteiten georganiseerd. "We hadden mooie plannen samen met de horeca, winkeliers en andere ondernemers. De burgemeester zou het startschot geven. Iedereen was enthousiast."

"Nu de versoepelingen voor evenementen zijn teruggedraaid, zouden we met hekken en controles moeten gaan werken, en dat is niet te doen. Neem daarbij de gebeurtenissen met besmettingshaarden op het Waagplein in Alkmaar en de kermisfeesten in Heiloo, dan is de beslissing om er van af te zien de enige juiste. We zijn wel heel teleurgesteld, natuurlijk."

Wel zelf lampjes branden

"We leggen de plannen nu in de kast voor volgend jaar, en hopen er dan een prachtig feest van te maken. Het staat iedereen in Bergen natuurlijk vrij om zelf wel lichtjesavond te vieren en de tuin en woning te versieren, maar alle door ons georganiseerde onderdelen zijn vervallen."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]