Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Reddingsbrigades in colonne naar Limburg: "Wel even iets anders"

15 juli 2021, 19.30 uur · Aangepast 16 juli 2021, 06.43 uur · Door Niels van Steijn

Zestien reddingsbrigades uit de provincie reizen vandaag af naar Limburg. Zij zullen daar hulp bieden aan de gedupeerden van de wateroverlast en lossen andere hulpverleners af. Ondanks de strakke voorbereiding zal de tocht wel even wennen zijn voor ze: "Normaal ga je de zee op, en nu moeten we door straten varen."

Reddingsbrigade in colonne naar Limburg - NH Nieuws

Amstelveen is het verzamelpunt voor de zestien eenheden uit de provincie. Niet alleen de reddingsbrigades, maar ook de brandweer gaat mee naar Limburg. Die eenheden zijn speciaal uitgerust om de Nationale Reddingsvloot te hulp te schieten bij rampen of overstromingen.

Van Noordkop tot IJmuiden

Alle eenheden verzamelen bij de brandweerkazerne. Ze komen uit de Zaanstreek, Noord-Holland-Noord en de IJmond. Sem Schellevis van de reddingsbrigade IJmuiden vertelt tijdens het inpakken dat het wel gek is om nu het strand te verruilen voor het Limburgse binnenland.

De leden van de reddingsbrigade kregen om 3.00 uur vannacht een belletje of ze zich gereed wilden maken. In de uren daarna moest een ploeg worden samengesteld, werd de reddingsboot in gereedheid gebracht en werden attributen zoals reddingsvesten en zaklampen verzameld. 

Ook de Zaanse brandweer verzamelde vandaag om koers te zetten naar het zuiden. Op beelden is te zien hoe zij in colonne vertrekken:

Zaanse brandweer onderweg naar Limburg - NH Nieuws

De IJmondse reddingsbrigade is inmiddels doorgereden naar België om daar hulp te verlenen. De andere Noord-Hollandse brigades zijn in Limburg.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]