Ga naar Content

Verkeersinfarct in Haarlem en IJmond na ongelukken op A9

De avondspits in Haarlem en IJmuiden heeft vandaag veel vertraging opgelopen.  Vanwege een ongeluk met twee vrachtwagens was de A9 richting Alkmaar van knooppunt Velsen tot aan Beverwijk afgesloten. Automobilisten probeerden via Haarlem naar de Velsertunnel te komen, wat tot grote drukte leidde. 

Verkeersinfarct Haarlem en IJmond na ongeluk vrachtwagens A9 - Foto: Persbureau Nieuwsfoto & ANWB

Vanwege twee ongelukken met vrachtwagens vanmiddag rond 13.00 uur is de A9 richting Alkmaar een groot deel van de dag grotendeels dicht geweest. Het verkeer werd omgeleid via de A5, A8 en de A10. Ook probeerden veel mensen via Haarlem door de Velsertunnel de A22 te pakken, waardoor het verkeer rond Haarlem en IJmuiden vast kwam te staan.

Het eerste ongeluk, met een auto met aanhanger en een vrachtwagen, was in de loop van de middag afgehandeld. Vanwege het tweede ongeluk met twee vrachtwagens was de A9 vanaf knooppunt Velsen tot Beverwijk tot 19.30 uur dicht. Sindsdien is alleen de rechterrijstrook nog dicht omdat de berm moet worden hersteld. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De ongelukken kwamen bovenop wegwerkzaamheden tussen de knooppunten Velsen en Raasdorp, waarvan Rijkswaterstaat eerder al waarschuwde dat ze tussen 9 juli en 25 augustus voor ernstige verkeershinder zouden zorgen.

In verband met die werkzaamheden is steeds één weghelft van een deel van de A9 afgesloten, en moet het verkeer in beide richtingen over de andere weghelft. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]