Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

RIVM: 102 besmettingen na Heiloose kermis, ook clusters in Amsterdam

14 juli 2021, 19.43 uur · Aangepast 15 juli 2021, 09.45 uur · Door Milton Pus

Tijdens kermisfeesten in cafés in Heiloo zijn minimaal 102 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt uit een overzicht van het RIVM dat vandaag naar buiten is gebracht door het Ministerie van Volksgezondheid. Bij het Chin Chin Festival in Amsterdam (118) is ook een kluster ontstaan.

Foto: Clusters in Heiloo en Amsterdam - NH Nieuws/Alkmaar Centraal

Bij de cafés in Heiloo en het Chin Chin Festival werd gebruik gemaakt van Testen voor Toegang. 'Maar mensen zijn ook over de hekken geklommen', zegt het RIVM. 'De besmettingen hebben gedurende de week plaatsgevonden tijdens het dorpsfeest, op de kermis, maar ook in partytenten', vervolgt het RIVM.

Eerder zei de GGD al tegen NH Nieuws dat mensen vooral besmet zijn geraakt bij kermisfeesten in cafés De Wit en Blondes in Heiloo. Volgens meerdere bezoekers werden de coronaregels daar niet goed nageleefd.

Bij het Chin Chin Festival zijn zowel bezoekers als artiesten besmet geraakt, blijkt uit het document. Bij het festival waren 10.000 mensen aanwezig.

Er werden tussen 26 juni en 10 juli nog acht andere grote evenementen gehouden waaronder in Zandvoort (5.000 bezoekers). Op dit moment zijn daar nog geen clusters van bekend. Die volgen mogelijk nog, zegt het RIVM.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat er besmettingen waren bij Theater Amsterdam maar dat is niet het geval.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.