Ga naar Content

Twee auto's total loss na botsing bij Bussumse overweg, trein stopt net op tijd

Een botsing tussen twee auto's heeft gisteravond voor een flinke ravage gezorgd vlak voor de spoorwegovergang aan de Bussumse Generaal de la Reijlaan. Een van de twee auto's schoot door het ongeluk door naar het spoor en botste tegen een paal, een tegemoetkomende trein kon net op tijd stoppen. 

Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Het ongeluk gebeurde toen de auto's elkaar - volgens voorbijgangers met hoge snelheid - kruisten op de Generaal de la Reijlaan en de Stationsweg.

Door de harde klap schoot een van de auto's door naar het spoor en knalde daar op een paal, waardoor de paal over het spoor boog. De tegemoetkomende trein kon op tijd stoppen en voorkomen dat de paal en de auto nog eens geraakt werden. Volgens de politie heeft een andere trein de paal wel geschampt.

Geen gewonden

De twee bestuurders van de auto's kwamen wonderwel met de schrik vrij. Een van de twee werd nog wel nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand raakte gewond. De auto's raakten zwaar beschadigd en moeten als verloren worden beschouwd. 

Door het ongeluk lag het treinverkeer tussen stations Naarden-Bussum en Bussum-Zuid enige tijd stil. De politie laat weten nog onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]