Ga naar Content

Tweede verdachte aangehouden voor aansteken dodelijke Hilversumse woningbrand

Er is een tweede verdachte aangehouden voor het aansteken van de fatale woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof, waarbij anderhalve maand geleden de twee bewoners van het huis om het leven kwamen. Het gaat om een Hilversumse jongen van 19 jaar, zo bevestigt de politie. Een week geleden werd al een twee jaar jongere plaatsgenoot opgepakt.

Foto: NH Nieuws / Maaike Polder

De Hilversummer werd vanmorgen vroeg door de recherche opgepakt  De politie laat weten dat de verdachte ondertussen 'in alle beperkingen' vastzit. Dat betekent dat de verdachte geen contact heeft met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat. 

De aangehouden Hilversummer zou nog niet de laatste zijn die de politie in het vizier heeft: er wordt nog gezocht naar een derde verdachte. 

Lees ook

Bewoners om het leven

Door de woningbrand kwam anderhalve maand geleden het Hilversumse echtpaar Vanessa Vos (48) en Marco Witkamp (49) om het leven. Ze woonden al 24 jaar aan de Lutherhof en werden 's ochtends vroeg overvallen door de vlammen. De brandweer kon het echtpaar eerst nog redden, waarna ze op straat gereanimeerd werden. Vanessa overleed nog dezelfde dag, Marco een dag later.

Het echtpaar werd voorafgaand aan de fatale brand al langer gepest. Hun huis werd meerdere keren bekogeld met eieren en stenen. Ook werd er eerder al eens een dode rat voor de deur gelegd. Slechts een week voor de fatale brand ging er nog een steen door de ruit.

Of de brand en de pesterijen met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend. Wel staat volgens de politie vast dat de brand een doelbewuste actie was en met opzet werd aangestoken.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]