Ga naar Content

Amsterdam City Swim gaat dit jaar weer niet door

Ook dit jaar kan de Amsterdam City Swim niet doorgaan vanwege het coronavirus, dat maakte de organisatie vandaag bekend. De jaarlijkse zwemtocht door de grachten van Amsterdam, waarbij geld wordt opgehaald voor de ziekte ALS, zou op zondag 29 augustus worden gehouden. 

Foto: NH Nieuws

"Wegens de huidige aanscherping van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid heeft Amsterdam City Swim moeten concluderen dat het door laten gaan van het event te veel risico’s met zich meebrengt", dat laat de organisatie weten.

Pas vanaf half augustus wordt bekend gemaakt welke maatregelen tijdens die periode gelden en of de City Swim überhaupt door kan gaan. Door die onzekerheden en de korte tijd van organiseren tussen 13 en 29 augustus, is het onmogelijk voor de organisatie om het evenement te realiseren. 

#natpakvoorALS

Ondanks dat de Amsterdam City Swim voor de tweede keer op rij niet doorgaat door corona', roept de organisatie iedereen op wel te blijven doneren.  Wat dit precies inhoudt laat de organisatie zo snel mogelijk weet. "De strijd gaat door, dus geld ophalen blijft belangrijk."  
 
Eind van deze week laat de organisatie weten met een 'gepaste oplossing' te komen voor de zwemmers die zich hebben ingeschreven. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]