Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Laatste 'zomerkermisdag': 'We rijden met een brede glimlach uit Den Helder weg'

11 juli 2021, 20.36 uur · Aangepast 11 juli 2021, 20.53 uur · Door Redactie Noordkop

Na zo'n vijftien maanden lang op slot te hebben gezeten, mocht de zomerkermis in Den Helder als één van de eerste grote kermissen van dit seizoen doorgaan. Na tien dagen genoten te hebben, eindigt de kermis om 23:00 vanavond. "Zoals je ziet is er genoeg klandizie. We zijn heel tevreden, er zijn gezellige mensen en we hebben mooi weer gehad", vertelt Carlos Stuy van kermisorganisatie Den Helder. 

Helderse zomerkermis - Regio Noordkop

Dat de zomerkermis er dit jaar anders uitzag is één ding dat wel zeker is. "Coronaregels, een andere opstelling, looproutes en een andere locatie. Dat was wel even wennen, maar het wende heel snel", aldus Carlos Stuy.

Het belangrijkste, het vertrouwde aspect, ontbrak volgens hem niet. "Alle vaste klanten die we kennen vanuit de binnenstad zijn allemaal hierheen gekomen, vonden het leuk en prachtig: daar doen we het voor."

Blije gezichten 

En ook vandaag waren er weer genoeg blije en enthousiaste mensen op het kermisterrein te vinden. "Het was super, lekker veel gewonnen: werelddag!", vertelt een mannelijke bezoeker samen met zijn gezin. 

"We vonden het heel leuk", vertellen twee meisjes op de kermis. "Het was wel spannend om hier weer heen te gaan." 

Bekijk hieronder een video van de Helderse zomerkermis gemaakt door onze mediapartner Regio Noordkop. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]