Ga naar Content

Kabinet trekt teugels aan: horeca 's nachts dicht, geen meerdaagse evenementen

Vanwege het explosief groeiende aantal coronabesmettingen moeten horecabedrijven vanaf morgen weer om middernacht dicht. Dat heeft een kabinet vanavond in een persconferentie bekendgemaakt. Deze en andere restricties gelden tot en met vrijdag 13 augustus. 

Foto: NH Nieuws

De horeca mag vanaf 's ochtends 6.00 uur open, maar móét dus uiterlijk om 00.00 uur de deuren weer sluiten. Discotheken en nachtclubs moeten de deuren sowieso de komende maand gesloten houden. Ook door meerdaagse festivals gaat tot 13 augustus een streep. 

Entertainment verboden

In horecabedrijven die wel open mogen, zoals kroegen en restaurants, moet iedereen een vaste zitplek hebben, moet er anderhalve meter afstand van anderen worden gehouden en is entertainment, waaronder optredens en schermen met sportwedstrijden, verboden. 

Testen voor Toegang voor horeca op pauze 

Ook bij culturele en professionele sportevenementen moet iedereen zitten en de afstandsregel in acht nemen. Waar het Testen voor Toegang voor de horeca tijdelijk wordt stopgezet, blijft dit systeem wel in stand voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.  

'Ook eigen omgeving'

Demissionair premier Mark Rutte stelde dat er 'afgelopen week een wolk voor de zon is geschoven' en riep Nederland ook op om in huiselijke kring verantwoordelijkheid te blijven nemen. 

"Het afremmen van het virus gaat niet alleen om aanscherping van maatregelen voor de horeca, evenementen en culturele sector. Kijk ook naar de eigen omgeving."

"Ik snap dat er borrels, feestjes en barbecues worden gehouden. Iedereen heeft behoefte aan gezelligheid. Op zich kan dat maar doe het verstandig en neem verantwoordelijkheid. Hou feestjes klein en beheersbaar."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.